Wie zijn wij?

Hans Hoornstra

Hans Hoornstra is voormalig docent aan de kunstacademie van Maastricht. Hij werkt al meer dan vijftien jaar als adviseur en ondernemer in het onderwijs. Daarnaast is hij voorzitter van de stichting Digitale Overheid. Deze stichting heeft het doel ambtenaren toe te rusten met 21e-eeuwse vaardigheden.

Hans is auteur van het boek Digitale Intelligentie en de bedenker van het Columbusmodel van de 21e-eeuwse vaardigheden. Het model brengt samenhang in de vaardigheden, plaatst het in logische historische samenhang en biedt concrete aanknopingspunten voor beleidsmakers en leraren om de 21e-eeuwse vaardigheden te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Hans Hoornstra
E-mail: hans@like2teach.nl
Telefoon: + 31 (0)6 2182 6615

hans klein

Tom Koolen

Tom Koolen is ondernemer. Hij is in vele gebieden thuis maar als je hem vraagt waar op werkgebied echt zijn hart ligt, blijft dat echt het onderwijs. De rol van de middelbare school als socializator is misschien wel een van de grootste in de vormingsjaren van een jongvolwassene. Het is daarom essentieel dat iedere leerling toegang heeft tot onderwijs op maat, waardoor hij of zij de eigen talenten kan ontdekken en ontwikkelen zonder grenzen. Daarbij hebben kinderen op deze leeftijd de schoolomgeving ook sociaal-emotioneel nodig om vrienden te maken en verschillende mensen te ontmoeten.

Het doet Tom pijn om te zien hoe het sociale leven van jonge kinderen ontwricht werd door corona en hij wil erop toezien dat iedere leerling de kans krijgt om de ontstane leerachterstanden weer goed te maken op een kwalitatief sterk gefaciliteerde manier. Met Like2Teach biedt Tom deze facilitering als coördinator afstandsonderwijs. Zijn eigen kennis in alle vier de profielen van het voortgezet onderwijs zorgt ervoor dat hij met zowel de externe bijspijkerdocent als de school direct de inhoud in kan gaan en een optimaal bijspijkerprogramma kan samenstellen.

Bent u docent, schoolleider, ouder, leerling en loopt u tegen leerachterstanden aan? Tom plant meteen een vrijblijvende afspraak met u in om te sparren. Wees welkom!

Tom Koolen
E-mail: tom@like2teach.nl
Telefoon: +31(0)6-1268 2160

Tom tijdelijk

“Alle kinderen verdienen eigentijds goed onderwijs dat volledig aansluit bij de dynamiek van een digitaal verbonden samenleving.”