Lesgeven op afstand

Like2Teach levert afstandsonderwijs met ervaren, bevoegde (1e en 2e graads) vakdocenten. Zij kan u snel en effectief helpen of, indien u dat wenst, volledig begeleiden. Samen met uw vakdocent zorgen wij voor een ‘warme’ overdracht. Hierin wordt de agenda bepaald, stof en methodes besproken, leerdoelen vastgesteld en besproken welke rapportages gewenst zijn.

Wanneer kan het handig zijn om van afstandsonderwijs gebruik te maken?

1. Bij een tekort of uitval van docenten

Een van de grotere issues op voortgezet onderwijs scholen is het tekort aan leraren. De afstemming en het inroosteren is vaak een vak op zich. Komt daarbij dan ook nog uitval geregeld voor, dan wordt dit alleen maar erger. Like2Teach biedt scholen flexibiliteit. Like2Teach werkt met ervaren, bevoegde vakdocenten, die weten hoe ze lessen op afstand moeten verzorgen. Op die manier zijn de lessen een aanvulling op het bestaande (fysieke) lesprogramma.

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte, klik hier.

2. Leerachterstanden als gevolg van Corona

Voor leerachterstanden als gevolg van Corona heeft Like2Teach het ‘Nationale Bijspijkerprogramma’ in het leven geroepen. Hiermee kunnen scholen – zonder haar eigen docenten verder te belasten – buiten schooltijd om ervoor zorgen dat leerachterstanden worden ingelopen. Voor het bijspijkeren van de leerlingen die achterstanden hebben opgelopen, zijn subsidies van de rijksoverheid beschikbaar.

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte, klik hier.

De Like2Teach aanpak is als volgt:

  • Onderwijs op afstand
  • Bevoegde vakdocenten
  • Kleine groepen (aandacht individu)
  • Afstemming met de sectie
  • Korte sprints, gegeven in (vroege) avonduren

3. Bijles

Het kan ook zo zijn dat leerlingen in het verleden achterstanden hebben opgelopen of gewoon het tempo niet kunnen bijhouden. Like2Teach helpt deze leerlingen in kleine groepen erbovenop. En dat zonder een beroep te doen op de docenten van de school of in te grijpen op het bestaande rooster van de school. Ook kan een school met behulp van de bijlessen van Like2Teach snel inspelen op de toenemende vraag van ouders naar bijles voor hun kind.

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte, klik hier.

4. Bij examentrainingen

Ook hier geldt dat de scholen de toegenomen vraag naar examentraining kunnen faciliteren met hulp van Like2Teach. Nu dienen ouders dit vaak zelf te regelen (en te bekostigen). Like2Teach levert voor alle vakken een complete examentraining en u als school kunt deze dienst aan leerlingen aanbieden.

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte, klik hier.

“Wij zijn ervan overtuigd dat we met afstandsonderwijs het lerarentekort kunnen oplossen.”

Wat kan Like2Teach voor u of uw school betekenen?